Claire

van: Nadjov Menet

Een jonge weduwe van 35 woont met haar 14 jarige, puberale zoon Roderik in het Gooische Blaricum. Een plek waar zien en gezien worden, hoog in het vaandel staat.

Op een feest bij de Van Ardennen raakt ze meer dan gecharmeerd van Jan, een jonge man die in de catering werkzaam is. Al snel lijkt deze liefde op het eerste gezicht out of the question.

Haar hartsvriendin Cecil, altijd scherp van tong, verklaart haar voor gek. Claire d’r moeder Bea mag er al helemaal geen lucht van krijgen. Die bestiert het liefst het leven van dochter lief en een ieder die in haar buurt is. Zij komt namelijk op de proppen met haar nieuwste project, een poolse au-pair, voor haar kleinzoon Roderik. Dat zal goed voor hem zijn, want in haar ogen ontbreekt het Claire aan een gegoede en strenge opvoeding.

Jan, een nuchtere, hardwerkende jongen, vindt het maar een leeg wereldje waar Claire zich in beweegt en steekt dat ook niet onder stoelen of banken. Oksie, de poolse au-pair van 20, komt rechtstreeks van het platteland in Polen, tussen de protserige en dure familie terecht.Ze spreekt geen woord Nederlands, maar is een snelle leerling.
En Pierre, de buurman en binnenhuis architect van Claire, ach die heeft door Jan eigenlijk al snel door, dat je van gewoon je gevoel te volgen een gelukkiger mens wordt, in plaats van de schone schijn op te houden.
En dan is daar nog Stefan, de 21 jarige buurjongen. Een omhoog gevallen etterbak die denkt, door Roderik te chanteren, op een gemene en snelle manier rijk te kunnen worden.

Laat u meevoeren in een aaneenschakeling van emoties en gebeurtenissen die u af en toe zowel een lach, als een traan zal bezorgen.

Regie: Janno van de meent

Rolverdeling:
Claire – Melany lodeweegs
Roderik – Patrick van Dijk
Bea – Anee Mieke Peet
Cecil – Katja Schildmeijer
Jan – Paul Creemers
Pierre – Ronald van Nieuwenhuizen
Stefan – Marco Gorter
Oksie – Marian Kaiser

Première
Vrijdag 15 mei 2009 in Theater De Glasbak in Almere.
Zaterdag 6 juni 2009 in Theater Achterom in Hilversum.

Deel dit bericht
Scroll naar boven