De Goot

‘Pension de Goot’ is een opvanghuis voor de dak en thuislozen. Leiding en verzorging zijn in handen van Toos; de oer-vrijwilligster, het enige doel in haar leven is het goede doel. Pien lijkt een idealistische vrijwilligster.

De vier bewoners hebben allemaal hun eigenaardigheden. Eduard is een aan lager wal geraakte toneelspeler die nogal wat problemen heeft (gehad) met de alcohol. Wanda is een hoer op haar retour, ze probeert af en toe nog wat bij te verdienen. Jotie is een junk die probeert de ‘Daklozenkrant’ aan de man te brengen, maar eigenlijk zou hij dichter willen zijn. Tenslotte is daar Rika, een klassieke zwerfster compleet met winkelwagen en haar Iesje.

Het voortbestaan van ‘Pension de Goot’ wordt bedreigd de door de buurt. Deze wordt vertegenwoordigd door mevrouw Meerman, de buurvrouw.

Een vlot blijspel met een goede dosis humor en af en toe vertederende momenten.

Regie: Jacqueline Schouten

Geschreven door: Ton Davids

Spelers:
Anne-Mieke Peet
Raymond Schouten
Patrick van Dijk
Heidi Rademaker
Melany Lodeweegs
Elisabeth Rommens
Nastasja Brinks

Inspeciënte: Bep Schouten

Techniek: Toneelvereniging Justus

Première
Vrijdag 27 november 2015. Wijkcentrum de Lelie, Hilversum.
Zaterdag 28 november 2015. Wijkcentrum de Lelie, Hilversum.