De luchtballon

van: Carl Slotboom

We begeven ons naar een weiland ergens in Nederland waar een luchtballon gereed staat voor vertrek. Het aantal passagiers dat met deze vaart aan boord zal gaan bestaat o.a. uit Greet en haar zoon Guus. Zij heeft deze ballonvaart cadeau gekregen van haar inmiddels overleden broer.

Greet is een wat arrogante, lastige vrouw, die samen met haar vrijgezelle zoon de tocht zal gaan ondernemen. Guus woont, ondanks zijn meer dan volwassen leeftijd, nog steeds bij zijn moeder, en vindt dat ook wel goed zo. Het zijn duidelijk mensen van enige stand.

Piet en Agnes, zijn de andere passagiers die mee zullen reizen. In tegenstelling tot Greet en Guus, zijn zij nogal volkse mensen. Agnes heeft, door het invullen van een puzzel in de Story, een prijs gewonnen. En die prijs bestond uit een ballonvaart voor 2 personen. Maar al snel zal blijken dat beide koppels behoorlijke tegenpolen van elkaar zijn, met allerlei hilarische gevolgen van dien. De ballon zal bestuurd worden door Brenda, die haar werk net zo serieus neemt als ze er uit ziet.

Kortom, ‘De Luchtballon’ levert een zeer komisch tafereel op, waarbij de lachspieren zo af en toe flink zullen worden geprikkeld.

Regie: Jan van de Meent

Rolverdeling:
Guus Visser, passagier – Raymond Schouten
Greet Visser, zijn moeder – Anne Mieke Peet
Piet Bergman, passagier – Paul Creemers
Agnes Bergman, zijn vrouw – Jacqueline Schouten
Brenda Kuiper, ballonvaarster – Atie Veer-Beuken

Uitvoering
Vrijdag 12 oktober 2007. Tijdens het Flevolands Eenakterfestival van ODI in Almere.
Zaterdag 24 november 2007. Tijdens het Mini Eenakterfestival van Justus van Maurik in Hilversum.
Vrijdag 11 januari 2008. Tijdens het Eenakterfestival van Karakter in Baarn.
Beelden Eenakterfestival Almere

Deel dit bericht
Scroll naar boven