Liefde half om half

van: Alan Ayckbourn

Vanavond laten we u een kijkje nemen in het leven van, Frank, Fiona, Bob, Teresa, Willem & Mary. Zes levens, die door toedoen van twee van hen, totaal op z’n kop worden gezet.

Terwijl er twee van de zes, de verwachting hadden, er met een leugentje en wat verzinsels vanaf te zijn, blijkt niets minder waar. Eén van die twee is Fiona, een welgestelde vrouw van rond de veertig. De ander is Bob, een beetje egoïstisch mannetje van ongeveer dezelfde leeftijd, maar voor vrouwen als Fiona een welkome afleiding.

Zij hebben één belangrijk ding gemeen: beide dienen een en de zelfde man, namelijk Frank.?Frank is de man van Fiona, en tevens de werkgever van Bob. Frank is een goeierd, beetje naïef af en toe. Wat hij niet weet is dat Fiona en Bob een geheime, hartstochtelijke afspraak met elkaar hadden.?Teresa is de vrouw van Bob, ze hebben een zoontje van anderhalf jaar, genaamd Benjamin. Teresa is graag bezig met het verbeteren van de wereld, en begint daarbij vooral niet bij zichzelf.

Dan hebben we nog Willem & Mary, een jong getrouwd stel van in de twintig. Willem is zo’n jongen van, niet er omheen draaien, gewoon zeggen wat je dwars zit. Hij werkt in het zelfde bedrijf als Bob, Frank is dus ook zijn werkgever.?Mary is een rustig en wat onzeker type, Willem probeert haar op zijn manier wat zelfverzekerdheid bij te brengen, of te wel de normen en waarden van het leven. Hij heeft promotie gemaakt, en is ter ere daarvan, samen met Mary, uitgenodigd voor een dineetje bij Frank & Fiona thuis.?Bob verzint, voor zijn buitenechtelijke escapades, een verhaal tegenover Teresa. Fiona doet dat zelfde tegenover Frank. Teresa komt ook op het idee om Willem & Mary gezellig uit te nodigen voor een etentje bij haar & Bob………

Kunt u het nog volgen? Niet…? Begrijp ik heel goed. Maar eigenlijk is dit ook niet uit te leggen, dit moet je gewoon ZIEN.

Regie: Jan van de Meent

Regie-assistent: Marco Gorter

Rolverdeling:
Frank Foster- Frans Regtien
Fiona Foster- Jolanda van Hezel
Bob Philips- Lars Rasmussen
Teresa Philips- Jacqueline Schouten
Willem van de Vlugt- Matthijs Homs
Mary van de Vlugt – Melany Lodeweegs

Uitvoering

Zaterdag 16 april 2005 in de aula van Scholengemeenschap ”Groot Goylant” in Hilversum.

Deel dit bericht
Scroll naar boven