Mamma monologen

Geschreven door: Lisa Rafferty, Stefanie Cloutier en Sheila Eppolito

Vertaald door: Daphne Deckers

moe·der de; v -s
1 vrouw die één of meer kinderen heeft
2 vrouw die als een moeder zorgt: Moeder Aarde, Moeder Natuur de aarde, de natuur (gezien als moeder)
3 oorsprong, bron: de angst is de ~ vd nervositeit moe·de·ren moederde, h gemoederd de rol van moeder spelen, m.n. op een betuttelende manier

Op deze manier staat het begrip “moeder” in het woordenboek. Welk jong meisje droomt er niet van ……. mamma te worden? Moeder te willen worden? Moeder zijn? Geweldig! Die mooie roze wolk in een wiegje! De vreugde en liefde die je krijgt van een baby! Maar is al die zorg, aandacht en zorg eigenlijk wel zo leuk? De meeste tijd waarschijnlijk wel. Maar er zitten ook kanten aan het moederschap die wat moeilijker zijn. De pijnlijke bevalling, de slapeloze nachten, de zorg als de baby ziek is.

Al deze onderwerpen komen aan bod in het nieuwe theaterstuk van toneelvereniging Justus. Een avond vermaak, een lach, een traan en veel herkenning. “Mammamonologen”, een stuk dat gezien moet worden door mamma’s, aankomende mamma’s en mamma’s die al heel lang mamma zijn! Ook voor vaders, aankomende vaders en vaders die al heel lang vader zijn is dit een stuk om van te leren, te genieten en vooral om samen te delen. Net als het ouderschap.

Regie: Toine Timmers

Spelers:
Jacqueline Schouten
Carla Paulich
Miek Verdult
Melany Lodeweegs

Regieassistente: Marloes Creemers

Première
Zaterdag 10 november 2012 in de theaterzaal van Bibliotheek Hilversum.
Vrijdag 16 november 2012 in de theaterzaal van Bibliotheek Hilversum.
Zaterdag 17 november 2012 in de theaterzaal van Bibliotheek Hilversum.

Trailer

Deel dit bericht
Scroll naar boven