Het manuscript

van: Jo Snoeren

Een jaar geleden kwam er een donkere schaduw boven huize Van Gervenhorst te liggen. Vader en schoondochter raakte betrokken bij een ernstig auto ongeluk, en kwamen daar beide door om het leven. De oude Van Gervenhorst was directeur van de veevoeder fabriek in het plaatselijke dorp, en genoot veel aanzien.

De familieband was intens, daar Dhr. & Mevr. van Gervenhorst samen met hun zoon, diens vrouw en hun dochter in dezelfde kapitale villa woonden. De huidige bewoners, de weduwe Merel van Gervenhorst, haar zoon de weduwnaar Eduard, en zijn dochter Sandra, hebben een zware tijd achter de rug.
Een paar maanden voor zijn dood heeft de oude Van Gervenhorst Sara in dienst genomen, die zich voornamelijk bezig houd met de huishouding, en het verzorgen van de lunches en het avondeten. Haar opgewektheid, droge humor en nuchtere kijk op het leven, was voor hem de reden haar in dienst te nemen.
Henny, de buurjongen, heeft een oogje op dochter Sandra, en doet er ook alles aan om haar aandacht te krijgen. Sandra is gewillig, maar daar staat wel een zeer bijzondere wens tegenover.
Merel, de oudste bewoner, is een harde en koele moeder en oma, die de scepter zwaait in huize Van Gervenhorst, en haar zoon wel vertelt, wat te doen.
Eduard, nu eigenaar van de veevoeder fabriek, probeert zich door middel van voorgeschreven medicijnen, staande te houden, doordat hij nog steeds gebukt gaat onder het tragische ongeval. Roos, zijn boekhoudster, doet haar best om hem daar in te steunen.
Huisvriend en rechercheur Viktor, komt op een dag langs met een deel van een manuscript waarin, naar later blijkt, de ware toedracht wordt beschreven van het noodlottige ongeval.
Naar mate er aanvullende delen van het manuscript naar de politie worden gestuurd, doemen er steeds meer vraagtekens in Viktors hoofd op.

Kortom: Is alles en iedereen in huize Van Gervenhorst wel wat het lijkt?

Regie: Jan van de Meent

Regie-assistent: Jacqueline Schouten

Rolverdeling:
Eduard van Gervenhorst – Raymond Schouten
Sandra van Gervenhorst, zijn dochter – Melany Lodeweegs
Merel van Gervenhorst, zijn moeder – Nel de Vries-Vijzelaar
Henny, de buurjongen – Marco Gorter
Sara, de huishoudster – Anne Mieke Peet
Roos Bloem, hoofd boekhouding – Douwina Bouma
Victor van Uffelen, Inspecteur van politie – Frans Regtien

Uitvoering

Zaterdag 29 oktober 2005 in de aula van Scholengemeenschap ”Groot Goylant” in Hilversum.

Deel dit bericht
Scroll naar boven